Hjertestarter

Blangstedgård har to hjertestartere:

Hjertestarter på Stammen 55
Hjertestarter – Stammen 55

Stammen 55
Den er let tilgængelig og hænger udenpå muren mellem Blommegrenen og Kirsebærgrenen. Find vej

Hjertestarter på Blommegrenen 91
Hjertestarter – Blommegrenen 91

Blommegrenen 91
Den hænger på forsiden af fælleshuset ved den første boligblok på Blommegrenen. Find vej

Indeni hjertestarteren er der en menu på forskellige sprog og den er ret nem at betjene. Hjertestarteren blinker om natten.

Dansk Røde Kors, Dansk Folkehjælp og Beredskabsstyrelsen tilbyder kurser i betjening af hjertestartere. Hvis man er interesseret kan man også tage et kursus i førstehjælp hos Røde Kors i Odense.

Trygfonden har udviklet en hjemmeside – hjertestarter.dk – der fortæller, hvor der findes hjertestartere. Alternativt kan man downloade en app til sin smartphone, der altid kan fortælle, hvor den nærmeste hjertestarter hænger.
Hjemmeside: http://www.hjertestarter.dk/ 

Hvad er en hjertestarter?
En hjertestarter er et apparat, der kan “genstarte” hjertet efter hjertestop ved at give et eller flere elektriske stød gennem brystkassen. Hjertestarteren kaldes også en defibrillator eller en AED, som er forkortelsen for Automatisk Ekstern Defibrillator.

Hjertestarteren består af selve maskinen og to elektroder. Gennem elektroderne kan hjertestarteren aflæse hjertets elektriske rytme og vurdere om der skal afgives stød. Derfor er det vigtigt, at du placerer elektroderne rigtigt.

Hele vejen gennem processen fortæller hjertestarteren, hvad du skal gøre. For eksempel hvordan du sætter elektroderne rigtigt på, hvornår den tilskadekomne må berøres, og om du skal trykke på den knap, der udløser stødet.


LÆS MERE OM:
FOR BEBOERNE
KONTAKT

Blangstedgård i Odense SØ – er en bydel med flotte huse, grønne områder og god plads til forskellighed.