Hus 88

1: Hus 88

Adresse:
Blangstedgårds Allé 93A

5220 Odense SØ

Kultur- og aktivitetscenter
Arkitekt: Boje Lundgaard og Lene Tranberg
Bygherre: Odense Kommune
Renoveret: 1988

I forbindelse med Byg & Bo 88 blev de tidligere frugtavls- og laboratoriebygninger indrettet til aktivitetscenter med henblik på, at beboerne i Blangstedgård skulle have et lokalt mødested.

Om HUS 88:


AKTIVITETSCENTRET på Blangstedgård er tænkt som en fleksibel ramme, der kan tage form efter brugernes skiftende behov. Stedet er planlagt i samarbejde med repræsentanter for bydelens eksisterende foreninger, institutioner m.v. Det rummer fritidslokaler med café, værksteder, møderum og klublokaler i de eksisterende bygninger.

Her lægges op til et samarbejde om meningsfulde fritidsaktiviteter på tværs af kendte skel mellem institutioner og generationer. Beboerne skal sammen med personalet finde ud af, hvad stedet kan bruges til.

Aktivitetsstedet har rod i en mere end hundredårig dansk tradition for selvforvaltet forenings- og oplysningsvirksomhed. Men det bygger også på erfaringer fra de senere års forsøg med kultur- og fritidsaktiviteter.

På Blangstedgård er det lykkedes at skabe kultur- og fritidsfaciliteter, allerede mens den nye bydel var i planlægningsfasen. På den måde blev der banet vej for, at det moderne forsamlingshus kan styrke de sociale og kulturelle processer, der gør en samling huse til et lokalsamfund.

Kilde:
Jørgen Steen Knudsen (red.): “Byg og Bo 88 Odense: Fremtidens boligbyggeri i Danmark”. Odense Kommune, 1988.

arkark.dk – Dansk arkitektur

Blangstedgård i Odense SØ – er en bydel med flotte huse, grønne områder og god plads til forskellighed.