Genbrugspavillon ved Hus 88

Genbrugs-Pavillon

“Genbrugs Pavillonen” er et nyt initiativ i Blangstedgård, hvor man kan lægge de ting, som man ikke længere selv kan bruge – men som er brugbare, så andre kan få glæde af dem.

Der er ikke personlig betjening, så Pavillonen fungerer vha. selvbetjening. Når man afleverer sine ting, kan man samtidig se, om der er noget andet, man selv kan bruge. Men man kan også aflevere noget uden at tage noget – eller omvendt.

Pavillonen står på parkeringspladsen ved Hus88. Det fungerer således, at den har åbent i det tidsrum, hvor Hus88 holder åbent, dvs. mandag-torsdag 8.00-20.00 (på nær ferier).

Alle er velkommen, uanset økonomisk indkomst, bopæl etc. Tiltaget er primært for beboerne i området, men folk udefra er også meget velkommen. Selvfølgelig er det ikke meningen, at man tømmer hele rummet, uden at overveje, om man reelt set har brug for det. Det optimale vil være, at der er noget til mange, og ikke meget til få. En kollektiv tankegang er at foretrække. Men ikke et krav.

Det er vigtigt, at man efterlader Pavillonen pæn og selv gør noget, for at der er pænt ryddeligt. Især hvis man afleverer noget, skal man sørge for at det ligger, så andre ubesværet kan komme til at se sig omkring.

Tanken bag Genbrugs Pavillonen er, at jeg igennem flere år, har fundet rigtig mange brugbare ting ved containerne, som folk har smidt ud – billeder, krukker, et tv-bord, et vækkeur etc. Jeg har også selv stået i den situation, at jeg har smidt nogle fine krus ud, fordi jeg ikke kendte nogle, der kunne bruge dem – og ikke havde overskud og motivation til at cykle ind til byen, for at aflevere fire kopper til en genbrugsbutik derinde! Så derfor fik jeg denne idé, der allerede er udbredt flere andre steder i byen.

Pavillonen er til mindre ting som tøj, sko, tasker, bestik, tallerkener, krus, krukker, dvd-film, cd’er, legetøj, haveredskaber m.m. Større ting, som f.eks. møbler, er man velkommen til at formidle, ved at hænge en seddel op på væggen med egne oplysninger.

Jeg håber, at I vil tage godt imod tiltaget.
V.H. Karen