Grønt byggeri

31: Blommehaven – Grønt byggeri

Adresse: Blommegrenen 4-10 og 20-82
60 lejeboliger, heraf 12 seniorboliger
Arkitekt: S&I Arkitekter K/S
Bygherre: OAB – Odense Andelsboligforening
Opført: 1994


Blommehaven blev i 1999 kåret som “Årets Grønne Boligafdeling” i Odense som følge af flere tiltag for at fremme økologi, fællesskab og engagement i boligmiljøet.

Se videoer her:

  • Grøn afdeling i Odense
    Blommehaven har køkkenhaver, hønsehold og en vild blomstereng. Mange bruger udearealerne i den almene boligafdeling, og beboerne er med til at vedligeholde dem på de to årlige arbejdsdage.
  • Regnvandsopsamling i grøn afdeling
    I Blommehaven i Odense sparer beboerne store beløb på vandregningen. De opsamler regnvand og bruger det til toiletskyl, vanding i haverne mv. .

Blommehaven blev opført i 1994 og er en tæt-lav bebyggelse med i alt 60 boliger, heraf 12 seniorboliger. Husene, haverne og fælles arealerne er placeret i forhold til hinanden, så der skabes to gårdrum med mulighed for naturligt fællesskab og både solindfald og læ.

Der er tilsvarende to fællesbygninger samt et fælleshus tilknyttet seniorbofællesskabet. Disse indeholder vaskeri, gæsteværelse, værksted, ungdomslokale samt opholdsrum med køkken.

Nogle holder høns, har køkkenhave eller drivhusplads. Andre planlægger årstidsfester, laver information eller arbejder med de grønne områder. Man er forpligtet til at deltage i afdelingens affaldssortering og fælles arbejdsdage. Regnvandet bruges til toiletskyl m.m. Det overskydende regnvand ledes til en sø.

Andre links:


Ejer: Boligforeningen Civica – afdeling 338
Hjemmeside: www.civica.dk

LÆS MERE OM:
LEJLIGHEDER
BOLIGER M.M.
LOKALOMRÅDET
AKTIVT UDELIV
FOR BEBOERNE
KONTAKT

Blangstedgård i Odense SØ – er en bydel med flotte huse, grønne områder og god plads til forskellighed.